Rackets, shuttles en kleding

Shuttles

Tijdens de trainingen worden shuttles ter beschikking gesteld door Stuban. De nylon spelers (B, C en D-selectie) spelen met Yonex Mavis 300 Blauw (medium). De veren spelers (A-selectie) spelen met RSL Tourney no. 1 speed 77.

Voor alle vrijspeelavonden en toernooien moeten spelers altijd zelf zorgen voor de shuttles. Deze shuttles kunnen bij badminton-service.com gekocht worden.

Rackets

Ieder lid krijgt 7% korting op de verkoopprijzen in de webshop van badminton-service.com.

Racketbag:

Stuban heeft zijn eigen Racketbag. Zo heb de kans om rackets eerst uit te proberen, voordat je hem koopt. Op verzoek is het ook mogelijk om andere rackets uit te proberen. Laat je vrijblijvend adviseren! Neem contact op met Koen om een racket uit te testen.

Op dit moment zijn de volgende rackets op voorraad:

Je kunt voor €15,- (na elke 5 bespanningen is de volgende gratis!) bij Stanley terecht om je racket te bespannen. De standaard snaar is de FZ Forza FZ70 (wit). De Ashaway Zymax Fire (oranje) kost €17,-. Een versleten overgrip of eventueel beschadigde grommets worden gratis vervangen. Mocht je het leuk vinden om een afbeelding/logo op je snaren te hebben, kan dat ook! Een nieuwe basisgrip (zwart) kost €2,-.

Bespannen

Denk alvast na over de kracht die op de bespanning moet komen te staan. De bespanning van je badmintonracket is net zo persoonlijk als de keuze van je racket. Het is onder andere afhankelijk van wat voor een type speler je bent en jouw persoonlijke voorkeur.

  • Met een lage bespanning sla je verder. Veel van de kracht uit een badmintonracket komt van het 'trampoline-effect': het snelle rekken en terugslaan van het snarenblad als de shuttle geraakt wordt. Hoe sterker dit effect, hoe meer kracht in de slag. In een snaar die niet hard is opgespannen, zit nog meer rek en zo krijgt de shuttle een grotere snelheid. Bovendien gaat de snaar langer mee.
  • Met een hoge bespanning sla je preciezer en geeft meer controle en gevoel. Dit komt omdat de bespanning minder vervormt op het moment dat de shuttle de snaren raakt. Hoe meer de snaren namelijk 'doorbuigen', hoe moeilijker het is de spin en richting van de shuttle te controleren. Dit doorbuigen is bovendien afhankelijk van waar de shuttle wordt geraakt - hij wijkt af naar de kant waar de meeste afstand is tussen het raakpunt en het frame. De controle wordt ook beinvloed door de 'raaktijd'. Dit is eigenlijk de tijd dat de shuttle in contact is met de snaren. Bij een zacht bespannen besnaring duurt dit contact langer. Dat maakt het moeilijker om de timing van de slag te bepalen, omdat het moment van raken verschilt van het moment waarop de shuttle los komt van het racket.

Voor beginners wordt aangeraden om een lagere bespanning te kiezen, zo bij de 8-9 kg. Wanneer je meer techniek en kracht ontwikkelt, kan je de bespanning laten oplopen tot 11-12 kg.

  • Lage bespanning: 8 - 9 kg
  • Standaard bespanning: 9,5 - 10,5 kg
  • Hoge bespanning: 11 - 12 kg

Kleding

Wil jij er modieus bij lopen met een prachtig kledingstuk van Stuban, dan kun je er een aanschaffen bij de kledingcommissie ().

Competitieshirt

De competitiespelers van Stuban spelen hun wedstrijden in het rode Stubanshirt. Voor competitiespelers is dit shirt verplicht.

Competitieshirt

 

 

 

 

 

 

 

Trui

Daarnaast is er de Stubantrui, een rode trui met het Stubanlogo op de rug. Neem contact op met de Kledingcommissie voor de actuele prijs.

Trainingspakken

Daarnaast beschikken we over trainingspakken. De pas- en bestelsesies van de trainingspakken zullen regelmatig plaatsvinden via de NSSR. Ook kun je ze passen en bestellen via de Campusshop. Het polyesterpak bestaat uit een jack en een broek en is wat dikker, het presentatiepak (wat ook bestaat uit broek en jack) is wat soepeler. Beide pakken kosten €30,-. Het runningjack wordt geleverd zonder broek en kost daarom € 22,50. Op ieder pak staat het logo van Stuban op de borst gedrukt.

 PolH small

.