Competitie

Stuban doet al vele jaren mee aan de badmintoncompetitie van Badminton Nederland. In het seizoen 2018-2019 neemt Stuban met 8 teams deel aan deze competitie. De eerste twee teams komen uit in de landelijke Bondscompetitie en de andere teams in het regiodistrict Centrum. Thuiswedstrijden worden gespeeld op de zondag van 10.00u tot 13.30u in Hal 1 van het Radboud Sportcentrum (RSC). Uitwedstrijden kunnen in het gehele weekend plaatsvinden.

Bondscompetitie

De Bondscompetitie is een gemengde competitie die op landelijk niveau wordt gespeeld. Het hoogste niveau is de Eredivisie en het laagste niveau is de achtste divisie. De Ere- en Eerste divisie bestaan uit 10 teams per afdeling en de overige divisies bestaan uit 8 teams per afdeling. De wedstrijden worden gespeeld in de periode van september tot en met januari. De Ere- en Eerste divisie gaan door tot en met mei.

Als team speel je tegen elke tegenstander 2 wedstrijden, namelijk een thuiswedstrijd en een uitwedstrijd. Tijdens een wedstrijd worden er 8 partijen gespeeld en elke gewonnen partij levert 1 punt op. Alle behaalde punten worden meegenomen voor de stand in de competitie. Na 14 (of 18) wedstrijden wordt er een eindstand opgemaakt. Het team dat alle 14 wedstrijden heeft gewonnen is automatisch kampioen, ook als het team niet de meeste punten heeft verzameld. Heeft er niemand alle wedstrijden gewonnen, dan is het team met de meeste punten kampioen.

Herencompetitie

Naast de bondscompetitie voor gemengde teams is er ook een regionale competitie voor herenteams. Hiervoor bestaan er de niveaus hoofdklasse tot en met derde klasse, maar voor de rest is de opzet van de competitie hetzelfde.


Teamindeling 2018-2019

Team 1 (3de Divisie)

Thijs, Wietse, Eva, Hanneke, Simone Clarisse

Team 2 (4de Divisie)

Ruben, Sjoerd Koornstra, Wouter van der Staak, Alexandra, Maaike

Team 3 (4de Divise)

Loran, Olaf, Maaike, Lara

Team 4 (6de Divise)

Wouter Radstake, Xander, Annemijn, Leonie, Tessa

Team 5 (6de Divisie)

Koen, Roy, Manon, Michelle, Susan

Team 6 (7de Divisie)

Joeri, Noël, Charlotte, Daphne, Merel

Team 7 (8ste Divisie)

Erik, Jelle, Jelte, Lunya, Pascalle

Team 8 (Mannen 2de Klasse)

Aldo, Arjen, Sander, Simon, Sjoerd Hemels, Mark Notermans

Competitiehiërarchie

Klasse Speelshuttle Categorie indeling bij toernooien
3de Divisie Veren 4
4de Divisie Veren 5
5de Divisie Veren 6
Mannen Hoofdklasse Veren 6
6de Divisie Veren 7
Mannen 1ste Klasse Nylon 7
7de Divisie Nylon 8
8ste Divisie Nylon 9
Mannen 2de Klasse Nylon 9
Juniorencompetitie Nylon 9

Vastspelers van een team mogen niet invallen in een team dat speelt op een lager niveau.

.