Competitie

Stuban doet al vele jaren mee aan de badmintoncompetitie van Badminton Nederland. In het seizoen 2016-2017 neemt Stuban met 8 teams deel aan deze competitie. De eerste twee teams komen uit in de landelijke Bondscompetitie en de andere teams in het regiodistrict Centrum. Thuiswedstrijden worden gespeeld op de zondag van 10.00u tot 13.30u in Hal 1 van het Radboud Sportcentrum (RSC). Uitwedstrijden kunnen in het gehele weekend plaatsvinden.

Bondscompetitie

De Bondscompetitie is een gemengde competitie die op landelijk niveau wordt gespeeld. De bondscompetitie is opgebouwd als een piramide. Met andere woorden: de Eredivisie bestaat uit 1 afdeling, de Eerste Divisie uit 2 afdelingen, de Tweede Divisie uit 4 afdelingen, en zo door tot en met de Vierde Divisie. De Ere- en Eerste divisie bestaan uit 10 teams per afdeling en de overige divisies bestaan uit 8 teams per afdeling. De wedstrijden worden gespeeld in de periode van september tot en met januari. De Ere- en Eerste divisie gaan door tot en met mei.

Als team speel je tegen elke tegenstander 2 wedstrijden, namelijk een thuiswedstrijd en een uitwedstrijd. Tijdens een wedstrijd worden er 8 partijen gespeeld en elke gewonnen partij levert 1 punt op. Alle behaalde punten worden meegenomen voor de stand in de competitie. Na 14 (of 18) wedstrijden wordt er een eindstand opgemaakt. Het team dat alle 14 wedstrijden heeft gewonnen is automatisch kampioen, ook als het team niet de meeste punten heeft verzameld. Heeft er niemand alle wedstrijden gewonnen, dan is het team met de meeste punten kampioen.

Regiocompetitie

De Regiocompetitie van Badminton Nederland wordt georganiseerd in 7 regio’s verdeeld door heel Nederland. Deze regiocompetities sluiten door middel van promotie en degradatie aan op de Bondscompetitie.


Teamindeling 2017-2018

Team 1 (4e Divisie)
Thijs, Tobias, Wietse, Eva, Simone

Team 2 (4e Divisie)
Joey, Martijn, Hanneke, Lara, Nathalie

Team 3 (Hoofd Klasse)
Arthur, Olaf, Wouter v/d Staak, Alexandra, Leontine, Maaike van Kalmthout

Team 4 (1e Klasse)

Stijn, Wouter Radstake, Xander, Maaike ter Borg, Michelle, Simone

Team 5 (2e Klasse)
Koen, Roy, Tessa, Manon

Team 6 (3e Klasse)
Guo-xun, Joeri, Charlotte, Susan

Team 7 (4e Klasse)
Erik, Jelle, Joeri, Daphne, Mandy, Merel

Team 8 (4e Klasse)
Mark, Rowald, Sander, Iris, Marieke

 

 

 

Competitiehiërarchie

Regioranking Klasse Speelshuttle Categorie indeling bij toernooien
- 3e Divisie Veren 4
- 4e Divisie Veren 5
1 Hoofdklasse Veren 6
2 1e Klasse Veren 6
3 Mannen Hoofdklasse Veren 6
4 2e Klasse Nylon 7
5 Mannen 1e Klasse Nylon 7
6 3e Klasse Nylon 8
7 4e Klasse * Nylon 9
8 Mannen 2e Klasse Nylon 9
9 Juniorencompetitie Nylon 9

Vastspelers van een team mogen niet invallen in een team dat speelt met een lagere regioranking.
* Uitzondering: vastspelers in de 4e Klasse mogen maximaal 3x per seizoen invallen in de Mannen 2e Klasse.

.