Home

Vacatures Bestuur 2016-2017

Beste Stubanezen,

 

Nu het seizoen alweer bijna op z’n eind loopt, is het tijd om na te gaan denken over het volgende seizoen. En ook wat betreft onze opvolging. Zoals op de ALV bekend is gemaakt, zullen Leontine, Xander en Hanneke in oktober 2016 het bestuur verlaten en zullen respectievelijk de functies Voorzitter, Commissaris PR en Competitieleider vrijkomen.

We zullen allen met pijn in het hart de functies neerleggen, aangezien we met een heel tof jaar bezig zijn. Als bestuur vorm je namelijk een erg hechte groep, waardoor de maandelijkse vergaderingen en activiteiten nooit een straf zijn maar juist garant staan voor een gezellige avond. Naast het vergaderen en je specifieke taken komen er natuurlijk ook een stel andere dingen bij het bestuur kijken. Zo is het erg leuk en leerzaam om de vereniging samen te leiden, maak je veel nieuwe contacten en ga je met z’n allen veel gezellige borrels af die de onderlinge band dan ook alleen maar zullen versterken. Kortom: een bestuursjaar bij Stuban is echt een aanrader voor iedereen!  

Ben je overtuigd dat je als Stubanbestuur een fantastische tijd tegemoet gaat? Aarzel dan niet om te solliciteren en stuur je motivatiebrief naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Mocht je nog twijfelen of niet precies weten welke functie bij je past, dan staan hieronder nog even de functiebeschrijvingen voor de vrijkomende functies:

 

Voorzitter

De voorzitter houdt het overzicht over alles wat er binnen de vereniging en het bestuur gebeurt. Daarnaast ben je het gezicht van de vereniging en vertegenwoordig je de vereniging bij externe partijen. Dit betekent dat je minder specifieke taken hebt dan de andere bestuursfuncties, maar meer inspringt op de momenten waar nodig is.

Wanneer er bijvoorbeeld problemen zijn, ben jij degene die kalm, nuchter en rationeel zal moeten nadenken en moet proberen tot een oplossing te komen waar iedereen mee akkoord kan gaan. Dit houdt in dat je een (soms creatief) probleemoplossend vermogen moet hebben.

Als jij naast een probleemoplossend vermogen ook een sociaal persoon bent en niet bang bent om naar voren te treden is de functie voorzitter zeker weten iets voor jou! Voorzitter zijn bij Stuban is een ervaring die ik iedereen aanraad. Je krijgt namelijk de kans om een kleine, maar ontzettend gezellige en actieve vereniging van binnen en buiten mee te maken en je steentje eraan bij te dragen.

Wil je meer weten over de functie? Spreek me een keertje aan, app me of stuur een mailtje naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Commissaris PR

De commissaris PR onderhoudt het contact met de NSSR en is ook voor andere externe organisaties de contactpersoon. Daarnaast help je mee met het organiseren en promoten van meerdere toernooien van de NSSR.  Je bent degene die Stuban verbindt met andere verenigingen en organisaties in en buiten Nijmegen.

Verder ben je betrokken bij de activiteiten binnen Stuban zelf en met andere verenigingen samen. Hierin kun je in samenwerking met de pr- en activiteitencommissie (PRAC) veel creativiteit kwijt. Samen met de PRAC regel je daarbij de promotie van de vereniging. Mede tijdens de introductie en de open training probeer je nieuwe leden te werven voor de vereniging.

Als Commissaris PR heb je dus een afwisselende en creatieve functie.

Wat je als Commissaris PR goed moet kunnen is het leggen van contacten, het organiseren van evenementen en het relatief zelfstandig uitvoeren van grotere projecten.  

Heb je vragen over mijn functie, aarzel dan niet om contact op te nemen met mij. Je kunt me mailen op This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. maar je mag me ook altijd aanspreken.

 

 

Competitieleider

Als competitieleider ben jij diegene die zich bezighoudt met het sportieve gedeelte van de vereniging. Je zorgt ervoor dat alles rondom de competitie goed geregeld is, dat de trainingen goed verlopen en dat er voldoende shuttles zijn. Daarnaast maak je samen met de Technische Commissie de competitie- en trainingsindeling, ben je de contactpersoon voor de trainers en Badminton Nederland en houd je contact met het Sportcentrum over de zaalhuur. Naast deze specifieke taken heb je natuurlijk nog je bestuursverantwoordelijkheden en is er ook nog voldoende ruimte om iets extra’s op te pakken.

Vind jij het leuk om dingen te regelen, kun je projectmatig werken en ben je in staat om je keuzes goed te onderbouwen? Dan is deze functie zeker iets voor jou! Alles bij elkaar is het een hoop geregel, maar mede daarom vind ik het nu juist zo’n leuke en afwisselende functie.

Mocht je nog vragen hebben over deze functie, spreek me dan gerust een keertje aan of mail naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Stubantoernooi 2016

Het Stubantoernooi was ook dit jaar weer erg geslaagd!

Kijk voor meer foto's op onze Facebook pagina

 

 

Competitieoverzicht 2015-2016

Nadat eind vorig seizoen de competitieteams waren ingedeeld, begon op 20 september dan eindelijk weer de competitie. Voor een aantal spelers voelde deze start vertrouwd, maar voor een aantal van ons was het toch vooral even wennen. Zowel aan elkaar als nieuwe teamgenoten als weer aan het wedstrijdritme zo na een lange zomer. Doordat de eerste 2 teams dit seizoen gepromoveerd waren en in de andere teams ook een aantal spelers naar boven waren doorgeschoven was het even afwachten hoe het seizoen bij iedereen zou verlopen.

Kijkend naar de eindstanden van de competitie, kun je eigenlijk niets anders concluderen dan dat Stuban zich dit seizoen weer goed heeft bewezen tegenover andere verenigingen in de regio. 

Eindstand competitie 2015-2016
Team 1     (3e divisie) 8e plaats
Team 2     (4e divisie) 3e plaats
Team 3     (1e klasse) 3e plaats
Team 4     (2e klasse) 2e plaats
Team 5   (3e klasse) 1e plaats 
Team 6     (4e klasse) 6e plaats

Stuban heeft ook dit seizoen weer een kampioensteam, namelijk team 5! Zij zijn dit seizoen ongeslagen gebleven en hebben het kampioenschap dan ook meer dan dik verdiend. Ook op de Regionale Kampioenschappen voor Regioteams hebben zij bewezen dat zij terecht kampioen zijn geworden. Hier hebben zij gestreden tegen de andere kampioenen in de 3e klasse en zij zijn hier 2e geworden. Dit betekent dat zij van heel de regio Centrum het tweede beste team zijn in de 3e klasse van dit seizoen!

Bijna hadden we dit jaar zelfs 2 kampioensteams gehad. Team 4 vocht namelijk nog tot en met de laatste wedstrijd voor het kampioenschap. Zij moesten hierbij aantreden tegen hun directe tegenstanders met wie zij op dat moment de eerste plek deelden. Helaas was dit op het terrein van de tegenstanders en met verenshuttles waardoor de tegenstanders toch lichtelijk een voordeel hadden. Aan een 4-4 stand zou team 4 genoeg hebben, aangezien ze de vorige keer met 5-3 hadden gewonnen. Uiteindelijk kwam het aan op de mix van Koen en Maaike en deze werd na een zwaar bevochten derde set met 19-21 helaas verloren en zagen ze het kampioenschap helaas met 2 puntjes aan zich voorbij gaan. Maar hoe dan ook, het blijft een super prestatie! 

Team 1 kwam dit seizoen voor het eerst uit in de landelijke 3e divisie en heeft hard gevochten om hun promotie te kunnen handhaven. Helaas waren er redelijk wat partijen die gelijk op gingen, maar die net in het voordeel van de tegenstanders uitvielen. In totaal werden er dit seizoen 44 punten bij elkaar gespeeld. Dit was ondanks hun strijdkracht in alle wedstrijden helaas niet voldoende om te kunnen handhaven. 

Ook team 2 kwam dit seizoen voor het eerst uit in de landelijke 4e divisie. Met de nieuwe aanwinsten Eva en Michael gingen zij het nieuwe seizoen vol goede moed in. Helaas raakte Michael al tijdens de vierde wedstrijd geblesseerd, waardoor ze regelmatig invallers nodig hadden. Ondanks deze tegenslag wisten zij met de hulp van invallers toch goede prestaties neer te zetten. Ze sloten het seizoen af met een mooie 3e plaats! 

Team 3 heeft dit seizoen helaas redelijk vaak met invallers moeten spelen. Gelukkig konden deze ook elke keer weer gevonden worden. Ook team 3 heeft het seizoen in de top 3 afgesloten, en wel met een 3e plek! Mooie om mee te pakken is dat team 3, als één van de weinige teams, het kampioensteam in hun afdeling (met Stanley en Anouk) moeilijk wist te maken. 

Team 6 is denk ik het team wat dit seizoen gekenmerkt werd met gezelligheid. Vast elke week een teamontbijt (zelfs een keer op z’n Engels) en meerdere teamuitjes zijn naar mijn mening kenmerkend voor team 6 dit seizoen. Naast deze gezelligheid was er ook zeker de ruimte voor de sportieve prestaties. Met 51 punten wisten zij een mooie 6e plek te behalen! 

Naar mijn idee kunnen we dan ook met z’n allen terugkijken op een erg geslaagd competitieseizoen!

Competitieafsluiter

Nadat vorig jaar de PRAC op het idee kwam om een competitieafsluiter te organiseren, wat toen erg goed was bevallen, kon deze dit jaar dan natuurlijk ook niet ontbreken! 

De competitieafsluiter werd gehouden in ons sponsor café De Fuik. Rond half 7 in de avond kwamen veel Stubanezen met een rommelende maag dan ook richting de Fuik. Onder het genot van een drankje werden hier door de competitiespelers de wedstrijden van die dag en dus ook de laatste wedstrijden van het seizoen besproken. Ondertussen kwamen de laatste spelers binnendruppelen en kon de competitieafsluiter dan ook echt beginnen. 

Deze begon met een praatje van de voorzitter en de competitieleider over het goede verloop van de competitie. Natuurlijk kon ook de huldiging van ons kampioensteam niet ontbreken! Team 5 was volledig aanwezig en kon op deze manier dus ook goed in het zonnetje gezet worden. 

Na dit openingspraatje was het de beurt aan de PRAC. Zij hebben ervoor gezorgd dat onze rommelende magen gevuld konden worden. Dit werd dan ook gedaan met een lekker en vullend buffet met onder andere pasta, (aardappel)salade en brood met verschillende tapenades. Voor degenen die nog plek over hadden, was er natuurlijk ook nog een toetje. Gelukkig waren anderen het ook met mij eens: er is altijd plek voor een toetje. En met het toetje begon er een totaal nieuwe uitdaging. Namelijk, hoe eet je een toetje zonder lepeltje? Er waren er slechts een paar beschikbaar en deze werden dan ook graag gedeeld met elkaar. Anderen gebruikten mes en vork en ik heb zelfs een Stubanees (van wie ik de naam maar niet zal noemen) het toetje met z’n vinger naar binnen zien werken. Het is de PRAC in ieder geval gelukt om ons ook nog creatief bezig te laten zijn die avond! 

Na nog wat napraten, vooruitkijken op komend seizoen en een aantal drankjes en dansjes verder, was het voor de meesten van ons tijd om naar huis te gaan en moe, maar voldaan, ons bed in te kruipen!  

Bedankt PRAC voor deze weer gezellige avond! :)

Interessante toernooien!

Panache toernooi (20-21 februari)
locatie: Eindhoven
Feest aanwezig!
De inschrijving is nog open tot eind januari dus geef je snel op als je nog mee wilt!
 
Gluttel toernooi (5-6 maart)
locatie: Enschede
Feest aanwezig!
De inschrijving opent binnenkort.
 
Stuban toernooi (12 maart)
Ons eigen toernooi wil je natuurlijk niet missen!
 
ISBT SB Helios (19-20 maart)
locatie: Utrecht
Feest aanwezig!
Een groot internationaal Studenten badminton toernooi!
Dit wil je niet missen, schrijf dus vast in je agenda!
 
Rijncup toernooi (7-8 mei)
locatie: Wageningen
Feest aanwezig!
Nog lang weg, maar noteer vast in de agenda.
.

Tussenstand competitie op de helft van het seizoen

Op de helft van de competitie is hier een korte tussenstand:

Team 5: vlnr Xander, Maaike, Nadia, Twan, Annemarie.

Team 1: speelde dit weekend uit tegen een bus spelers uit Ulft! Beide gedreven om puntjes te pakken om boven de degradatiestreep te blijven, lukte het Stuban 3 punten uit deze wedstrijd te slepen. Met een 3-5 nederlaag staat team 1 nu met 25 punten op de 5e plek.

Team 2: Team 2 moest dit weekend aantreden tegen het eerste team van BC Netwerk in Ede. Door het verlies van 2-6 zijn ze afgezakt naar een nog steeds mooie 3e plaats in het klassement met 34 punten.

Team 3: Team 3 heeft dit weekend  6-2 gewonnen en staat daarmee op een 3e plek met 31 punten.

Team 4: Team 4 moest zondag tevens naar BC Netwerk in Ede. Met een paar zeer spannende driesetters heeft Stuban met 5-3 de winst gepakt. Hiermee staat team halverwege de competitie eerste in een spannende poule!

Team 5: Team 5 moest zondag uit tegen Tiel. Zij hebben 7-1 gewonnen en staan daarmee met 45 punten op een dikke 1e plaats!

Team 6: Team 6 moest dit weekend tegen GOVA. En ondanks een 3-5 verlies hebben ze de Arnhemmers onder zich kunnen houden. Team 6 staat nu op een 5e plek met 29 punten.

.

Competitie speelronde 5

Team 1: vlnr: Tobias, Sylvia, Nathalie en Joey

Team 1: Nadat het parkeren van de auto eindelijk gelukt was, werd het tijd om samen met de FC Utrecht supporters de Galgenwaard te betreden en Iduna eens flink aan te pakken. Na een uurtje stonden ze met 3-1 voor, een krachtig begin. Uiteindelijk lukte het team 1 niet de overwinning na zich toe te trekken en werd het een gelijke stand van 4-4. Team 1 staat nu op een gedeelde 5e plaats.

Team 2: Ondanks een aantal blessures binnen het team, wist team 2 er deze week toch de winst uit te slepen. Na maar liefst 5 zwaarbevochten 3-setters werd het verschil gemaakt in de mixen en kwam de eindstand uit op 5-3 in het voordeel van Stuban! Hierdoor kan team 2 de derde plek in de ranglijst handhaven.

Team 3: De heren van team 3 hebben hard gewerkt maar helaas leverde dat geen punten op. De dames hebben voor de punten gezorgd! De dames enkels, de damesdubbel en de mixen zijn gewonnen door Stuban. Ook hier een eindstand van 5-3 in het voordeel van Stuban.

Team 4: Voor team 4 stond vandaag de nummer 1 van de poule op het programma. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, en dat werd het ook! met vier 3-setters ging Stuban er met de winst vandoor. De eindstand was 5-3. Hiermee verovert team 4 de eerste positie!

Team 5: Ook voor team 5 stond thuis de nummer 1 op het programma. Na enkele 3 setters kon team 5 er echter een overwinning van 8-0 uitslepen! Hierdoor konden ook zij op de eerste plek in de poule uitkomen.

Team 6: Team 6 speelde al een week eerder dan de andere teams, ook deze keer gingen zij er met de overwinning vandoor. Zij pakten 6 punten tegen de hekkensluiter en staan nu op een 4e plek in de poule.

 

.

Competitie speelronde 4

Team 1 had dit weekend de nummer 1 van de ranglijst op het programma staan. Een paar puntjes binnen tikken was het plan, dit leverde een aantal zeer spannende wedstrijden op. Uiteindelijk zorgde de twee dames voor deze puntjes en werd het 2-6. Team 1 staat hiermee op een 6e plek in de ranglijst.

Team 2 moest dit weekend al op de vrijdagavond aan de bak tegen de Enschedese studentenvereniging DIOK. Hier werd uiteindelijk na 3 en half uur spelen en met twee zeer spannende mixen het gelijkspel eruit gesleept (4-4). Ze staan nu op een derde plek in het klassement.

Team 3 begon niet al te best aan de wedstrijd tegen Druten 1 maar gelukkig konden de dames het tij doen keren. De mixen zijn in twee driesetters gewonnen en er is toch een gelijke stand van 4-4 uitgesleept! Hierdoor komen ze uit op een gedeelde 3e plaats.

Team 4 ging vol goede moed naar Utrecht, zo’n reis moest toch zeker een paar punten opleveren! Helaas werden het er maar twee en veel spannende net-niet wedstrijden… Team 4 hoopt om thuis revanche te kunnen nemen. Ondanks dit verlies staan ze op een goede 2e plek.

Team 5 moest dit weekend uit tegen Mariken. Zij proberen om zo veel mogelijk punten te verzamelen om naar de eerste plek door te schuiven. Er waren enkele zeer spannende partijen bij, echter werden alle wedstrijden stuk voor stuk gewonnen door Stuban. De uitslag was dus 8-0! Echter doordat de nummer 1 ook 8-0 won dit weekend staan ze met een wedstrijd minder nog steeds op een tweede plaats.

Team 6 heeft vandaag maar liefst een 8-0 overwinning geboekt op één van de andere Nijmeegse badminton verenigingen, namelijk Mariken. De herendubbel was een spannende driesetter, de rest van de partijen ging al snel de kant van Stuban op. Team 6 staat met deze punten op een 6e plek met 12 punten los van het team onder ze, en maar liefst 16 punten los van de hekkensluiter.

.